Yhdistyksen edustaminen

Jäsenen on mahdollista päästä edustamaan yhditystä erilaisiin kutsukilpailuihin. Edustuspaikat jaetaan menestymiseen perustuvien sääntöjen mukaan.

 1. ​ Edustajan sekä myös mahdollisten muiden koiranomistajien on oltava Suur-Savon Ajokoiramiehet ry:n jäseniä ja jäsenmaksut on oltava maksettu kyseisen kilpailuvuoden eräpäivään mennessä.
 2.  Edustajan on täytettävä kyseisen kutsukilpailun edustusoikeus edellytykset (järjestäjä määrittää).
 3.  Suositellaan, että koiran  ohjaaja on käynyt palkintotuomarikurssin ja edustava koira on lonkkakuvattu.
 4.  Suur-Savon Ajokoiramiehet ry maksaa kyseisen kutsukilpailun osallistumismaksun.
 5.  Kutsukilpailun edustaja vie mukanaan palkintotuomarin, joka voi olla koiranomistajan ehdottama, mutta kuitenkin Suur-Savon Ajokoiramiesten puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan vahvistama. 
 6.  Kun kokeeseen viedään Suur-Savon Ajokoiramiesten tervehdysesine, edustuskoirakko tilaa sen ajoissa sihteeriltä tai sopii rahastonhoitajan kanssa asian.
 7. Edustus voi siirtyä maksimissaan kolmannelle edustusoikeuden täyttävälle koirakolle, jos ensimmäinen koirakko on estynyt edustamasta. 

Kilpailukohtaiset lisäsäännöt:

 • Pässikoe: Suur-Savon Ajokoiramiesten edellisen Vuoden Koira kilpailun paras ja varakoiraksi pisteiltään toiseksi korkein koira.
 • Naisten Kilpa: Piirinmestaruuskokeessa parhaiten menestynyt naisen omistama tai osaomistama koira. Jos piirinmestaruuskilpailuun ei osallistu näitä edellytyksiä täyttävää koiraa, valikoituu silloin karsintakokeessa parhaiten menestynyt koira. Jos karsintakokeisiin ei osallistu edellytykset täyttävää koiraa, johtokunta suorittaa valinnan vapaaharkintaisesti.
 • Kalakukkoajot: Piirinmestaruuskilpailun 4. koira.
 • Lohiajot: Edustaja on edellisen vuoden jäsentenvälisen ajokokeen voittaja.
 • Kettukapina: Edellisen vuoden jäsentenvälisen kettumestaruuskokeen voittaja.

Kaikki edustuskilpailuihin liittyvät säännöt löytyvät jäsenjulkaisusta.

Powered by Aava 3